Köszönetnyilvánítás a szüreti felvonulás résztvevőinek és támogatóinak

Kedves Kartaliak !

Itt a szeretnénk a szervezők nevében egy közleményt  megosztani, talán így nagyobb nyilvánosságot kap.

Három év után, 2016. október 8-án, napsütéses őszi napon, újra díszes szüreti felvonulás volt községünkben.  Nagy örömünkre szolgált, hogy felhívásunkra sokan jelentkeztek, akik vendégül látták a felvonulók sokaságát a megállóhelyeken. Ezt a gesztust, bár a Galga-mentén már hagyomány, nálunk először sikerült megvalósítani nagy összefogás eredményeképpen.  Ismét beigazolódott gróf Széchenyi István mondása: „Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen.”  Sok jó, segítőkész ember, vállalkozó segítette rendezvényünk megvalósulását; részvételükkel, támogatásukkal, munkájukkal. Külön öröm és kellemes meglepetés volt számunkra, hogy végre községünk fiatal férfiúi is beöltöztek és örömmel vettek részt a vigalomban, a Kartalon működő hagyományőrző csoportok és a több mint negyven külsős mellett.  Most előkerültek a szekrényből a bőszoknyák vagy kölcsön kérték ismerősöktől, a szomszédos községekből.

Mi most ezt, a sok önzetlenséget, együttműködést szeretnénk megköszönni, abban bízva, hogy elindítunk egy hagyományteremtést az útján. Köszönjük a „frissen” választott polgármesterünk, Oláh Klára Mária támogatását is, aki teljes szívből a rendezvény mellé állt.

Sok-sok embert illet köszönet, remélem, nem hagyunk ki senkit. Támogatóink voltak:

Kartal Nagyközség Önkormányzata, Húsprofil Kft., Braun Papírbolt, Kvártélyos Pálinkaház, Albán pékség, Száraz Zoltán, továbbá Kovács Attila és lovasai, Balatoni Nikolett és lovasai, a hatvani és horti huszárok és a boldogi betyárok, akik ellenszolgáltatás nélkül emelték a felvonulás színvonalát.

A főbb utcákat bejártuk lóháton, hintón, lovas kocsin és a beiktatott nyolc megállóhelyen finom süteményekkel, szendvicsekkel, hurkával, fasírttal, borokkal, italokkal várták a felvonulókat:

-a Könyves Kálmán Általános Iskola felső tagozatának udvarán nemrég átadott pavilonnál az iskola SZMK-s szülei készültek

– a község Bölcsődéjénél a dolgozók és külsősök is csatlakoztak hozzájuk

– a helyi Faluház volt a következő állomásunk, ahol Deák István és családja fogadta a szüretiseket

– a régi piactéren a Kodály Zoltán utcai lakosok fogtak össze

– a Kvártélyos Pálinkaház tulajdonosai mellé szintén társultak közeli lakosok

– a Petőfi-téren a Könyves Kálmán Nyugdíjas Egyesület tagjai és támogatói vártak minket

– az étteremmel szemben a Rozmaring Ifjúsági néptáncosok szülei teríttek asztalt

– majd végül polgármesterünk, Oláh Klára családja látta vendégül a felvonulókat.

Az iskola konyhai dolgozói és Józsa János főzték a finom vacsorát, mellé  a süteményeket az Asszonykórus  tagjai ajánlották fel.  Baginé  Sinkó Ilonka és segítői  egész nap  készültek a fogadásunkra.  A Galga Partyband játszotta a talpalávalót, a zenekart Bangó Péter szállította. Köszönjük a közmunkásoknak is a segítséget.

Köszönet Oláh Gézának , aki ingyen biztosított számunkra hintót és lovas kocsit,

Bratkovics Enikőnek (bíróné), Kozjár Kornélnak (bíró), Bereczki Gergőnek (kisbíró), a Kádár testvéreknek (vidám házaspár), a Karitászos ifiseknek (cigány lányok-fiúk) , hogy beöltöztek és vállalták a szerepet.  Továbbá a rendőrségnek és a polgárőrségnek, akik biztosították a vonulás útvonalát. Köszönjük a fotókat Kalcsó Lászlónak.  Az esti bálon, a Kastélykert étteremben Rehorovszky Gáborné mondott egy pikáns mesét, majd szintén az ifisek adtak elő humoros jelenteket, ezután pedig hajnalig tartó mulatozás vette kezdetét.

Egyszóval nagyon sok Mindenkinek mondunk köszönetet, akik bármilyen módon is hozzájárultak, hogy rendezvényünk sikeres legyen. Reméljük a résztvevők jól érezték magukat, a lakosok is jó szívvel emlékeznek és jövőre is lesz ismétlés! Még egyszer KÖSZÖNJÜK!

További képek a Művelődési Ház Facebook oldalán tekinthetők meg.