A Kedvezményezett neve: Kartal Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: „A  kartali  Sportcsarnok  és  Sportpálya  kiszolgáló  épületének energetikai  fejlesztése”

A szerződött támogatás összege: 80 272 417 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:
A beruházás egyik megvalósítási helyszíne a sportpálya kiszolgáló épülete, 2173 Kartal, Baross utca 2. hrsz.: 953 hrsz. alatt található.
Az épületenergetikai korszerűsítés keretében, a 2173 Kartal Baross u. 2. szám alatt található ingatlan vonatkozásában a következő korszerűsítésre kerül sor: A padozat vonatkozásában a meglévő bontásra kerül, ezt követően EPS 100 hőszigetelő táblák kerülnek elhelyezésre, amelyre új úsztatott kavicsbeton réteg és burkolat kerül. A homlokzaton a meglévő vakolat laza részeinek leverése és a homlokzat alapozása után kerülnek fel az EPS 80 hőszigetelő táblák 15 cm vastagságban. A hőszigetelés tárcsás dűbelezéssel kerül felhelyezésre. A dűbelezést követően a hőszigetelő burkolat ragasztóba ágyazott üvegszövet háló erősítéssel kerül ellátásra, melyre vékonyvakolat díszítés kerül. A régi fa szerkezetű nyílászárók helyére korszerű műanyag 6 légkamrás profilszerkezetű nyílászárók kerülnek behelyezésre. A nyílászárók beépítési hézagai huzatmentesen dagadó habbal kerülnek kitöltésre, ezen túlmenően a szerkezetek mechanikus módon is rögzítésre kerülnek a határoló szerkezetekhez. A lapos tető hőszigetelése során legalább 20 cm vastagságban EPS 150 hőszigetelő lap kerül lefektetésre és rögzítésre az aljzathoz. A vízszigetelés megfelelő lejtéssel és legalább 10 cm átlapolással kerül kiépítésre. A modifikált bitumenes lemez, ragasztással kerül rögzítésre az aljzathoz. A lapos tető hőszigetelési munkálatait követően elhelyezésre kerül egy 5,5 KW névleges teljesítményű 3 fázisú Fotovoltaikus rendszer.

A beruházás másik megvalósítási helyszíne, a sportcsarnok épülete, 2173 Kartal, Iskola tér 1. 795/2. hrsz. alatt található. A beruházás során homlokzat és lábazatszigeteléssel kerül javításra az épület energetikai állapota. A homlokzat falfelületén található laza részek leverése után a felület mélyalapozást kap. Az alapozás után felragasztásra kerül az EPS 80 homlokzati polisztirol hőszigetelés legalább 15 cm vastagságban. A lábazaton található laza részek leverése után a felület mélyalapozást kap. Az alapozás után felragasztásra kerül a zárt cellás XPS hőszigetelés legalább 10 cm vastagságban.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. szeptember 20. – 2020. november 29.

A projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.9-16-2017-00186