Sajtóközlemény: Játéksziget Napköziotthonos Óvoda infrastrukturális színvonalának fejlesztése

címer

 

            Kartal Nagyközség Önkormányzata

 

 

A projekt a Pest  megye  Területfejlesztési  Koncepciója  2014-2030  és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás forrásból, a Pénzügyminisztérium támogatásával kerül megvalósításra.

A támogatás összege 87,69 millió Ft. A fejlesztés keretében Kartal Nagyközség Önkormányzata a Játéksziget Napköziotthonos Óvoda infrastrukturális színvonalának fejlesztését kívánja megvalósítani.

Ennek keretében Meglévő óvodai ellátást biztosító helyek, helyiségek felújítása, átépítése, bútorok és egyéb berendezési tárgyak beszerzése, udvar, játszótér felújítása, valamint parkoló-férőhely és akadálymentes parkoló-férőhely létesítése kerül megvalósításra.

A projekt megvalósítási helye: 2173 Kartal, Ady Endre út. 60-62., Hrsz.: 920.

A munkálatok megkezdésének időpontja 2018. december 14.

A beruházás várhatóan 2019. augusztus 20-án kerül befejezésre.

A kivitelezést végző cég neve: Türam – Szol Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság.

A Játéksziget Napközi otthonos Óvoda Önkormányzati fenntartás alatt működik.

Az Önkormányzat célja az intézményeinek, infrastrukturális színvonalának  fejlesztése.

Kartal közel fekszik Budapesthez, ezért a munkába járás során, egyre több szülő szeretné a Játéksziget Napközi otthonos Óvoda beíratni gyermekét, ehhez elengedhetetlen az épület felújítása, hogy egy mai kornak megfelelő, igényes, jó állapotban lévő intézményben tudhassák a szülők a gyerekeket.

Az önkormányzat célul tűzte ki, hogy az alapellátáshoz szükséges intézményeket a kornak megfelelő, igényes állapotra állítja helyre.

A nagyközség érdeke az, hogy minél több kisgyermekes család költözzön be a településre, a pedagógusok szakértelme mellett elengedhetetlen, a komfortos intézmények megléte a szülői elégedettség érdekében.

Sajtóközlemény