Az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet sajtóközleménye

MÁR A SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁST SEGÍTIK A JÓTÉKONYSÁGI BÁLON BEFOLYT TÁMOGATÁSÁBÓL VÁSÁROLT ESZKÖZÖK

Megérkeztek a kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára a 2019. évi Jótékonysági Bál közel 6 millió forintos bevételéből vásárolt eszközök.

A támogatásból 1db mobil nővérállomást, 1db mobil EKG berendezést és 4db betegőrző monitort vásárolt az intézmény.

Dr. Stankovics Éva az Intézmény főigazgatója elmondta a vitális paraméterek gyors mérésére alkalmas, kórházi információs rendszerhez kapcsolható mobil nővérállomás a triázs helyiségben kerül alkalmazásra, ahol a betegek elsődleges vizsgálata történik. A berendezés egyebek mellett 15 másodperc alatt képes megmérni a páciens vérnyomását, 3 másodperc alatt a hőmérsékletét ezzel jelentősen gyorsítva a betegek előzetes állapotfelmérését.

A mobil EKG a vizsgálóban került elhelyezésre, a gurulós állványon mozgatható berendezés egyetlen gomb megnyomásával gyorsan és pontosan készíti el a páciens EKG-ját, ez különösen fontos a mellkasi panaszokkal érkező betegek esetében.

A fektetőben felszerelt 4 db 10.4″ színes TFT LCDőrző monitor a betegek megfigyelését segíti. A korszerű színes testre-szabható menüképernyő egyszerű hozzáférést biztosít a gyakran használt funkciókhoz, így az ápolók nagyobb figyelmet fordíthatnak a betegekre. A monitorok a hozzájuk tartozó pulzoximéterek és mandzsetták segítségével egyidőben figyelik a beteg oxigén telítettségét, hőmérsékletét, légzését és vérnyomását. Amonitorok hálózatba köthetők, így a további fejlesztés lehetősége is biztosított.

Sajtókapcsolat:

Zelnik Krisztina

Albert Schweitzer

Kórház- Rendelőintézet

Tel.: +36 30 413 0792

Mail: pr@askhatvan.hu